John Poots

John werkt vijf jaar bij All Prevent. In 2015 kwam hij door sluiting van Philip Morris in Bergen op Zoom zonder werk te zitten. Dankzij een goed sociaal plan met een scholingsbudget kreeg John de kans om een MVK-opleiding te volgen.

Na het behalen van zijn MVK-diploma heeft hij ruim een jaar als industrieel brandwacht ervaring opgedaan bij diverse bouwprojecten, scheepswerven en in de chemische industrie. Door een tip van de huidige directeur van TSA Safety Services heeft John gesolliciteerd bij All Prevent.

Na zijn Mavo 4 opleiding en een vervroegde dienstplicht is John in 1981 bij Philip Morris Holland BV, een Amerikaanse Tabak verwerkende Multinational gaan werken. Bij Philip Morris heeft hij ruim 33 jaar in de productie en in de logistiek gewerkt. In die periode heeft John o.a. een VAPRO (vakopleiding procesoperator) gedaan. Naast zijn werk bij PMH is hij 27 jaar actief geweest als vrijwilliger in repressieve dienst bij de gemeentelijke brandweer. In 2001 heeft John het diploma Brandmeester behaald. Na de sluiting van PMH heeft hij in 2015 bij Technicom in Hoogvliet de opleiding MVK gedaan.

Mijn werk staat altijd in het teken van beschermen van gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers
John Poots

Een typische werkdag omschrijft John als volgt:

“Vroeg uit bed en kilometers maken, op dit moment maak ik alweer twee jaar onderdeel uit van het Team Projecten bij Covestro in Waalwijk (voormalig DSM). Na een korte briefing met onze constructiemanager begin ik meestal direct aan mijn eerste ronde over de site.  Ik bezoek de verschillende projecten en begeleid daar waar nodig de diverse contractors bij de werkvergunningen uitgifte. Gedurende de dag krijg ik flink wat beweging, ik volg de verschillende projecten nauwlettend (gemiddeld 10.000 stappen per dag). Tijdens mijn rondes bespreek ik mijn bevindingen direct op de werkplek met alle betrokkenen. Van ieder project maak ik wekelijks een voortgangs /veiligheidsrapportage die ik deel met het projectteam en de betrokken contractors.

Ik ben regelmatig deelnemer bij voorbereiding en voortgangsmeetings. Ik beoordeel V&G plannen, RI&E’s, TRA’s en geef introducties en safety-toolboxen. Ik heb de vrijheid om mijn werk zelf in te delen en kan daardoor ook tijd vrijmaken om onderzoek te doen en gevraagd of ongevraagd het projectteam te ondersteunen en te  adviseren.

”De werkzaamheden waarvan John het meeste energie krijgt zijn nieuwe dingen. Elk project gaat gepaard met nieuwe uitdagingen. Daarom is hij begonnen met dit soort werk, de uitdaging, het werken met mensen, de grote mate van zelfstandigheid en afwisseling. Iedere dag is er wel weer iets nieuws te leren.

Word ook collega!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op