Ontmoet onze collega's

Ontmoet onze collega's - Rob Kerpel

18 maart 2024

Mijn naam is Rob Kerpel, 50 jaar en ik ben werkzaam bij All Prevent als veiligheidskundige. Op het moment ben ik gedetacheerd bij Mourik op de locatie BP.

Hiervoor zat ik 6,5 jaar bij een scheepswerf en daar werkte ik ook als een soort veiligheidskundige. Maar mijn toenmalige werkgever  vond het niet noodzakelijk dat ik de hiervoor benodigde papieren zou halen. Voor mij werd dat wel een vereiste met het oog op de toekomst. Bij All Prevent kreeg ik de mogelijkheid om mijn MVK-diploma te behalen!

Waarom heb je ervoor gekozen om bij All Prevent te werken?

Bij mijn vorige werkgever ben ik in aanraking gekomen met een veiligheidskundige van All Prevent, daar had ik al wat vaker mee gewerkt. Eigenlijk is zo het balletje gaan rollen, ik had nog geen veiligheidskundige papieren, maar dat wilde ik wel heel graag halen. Toen ben ik via dat gesprek in contact gekomen met Ruud Vermunt directeur van All Prevent. We hebben toen een aantal gesprekken gevoerd en toen is het balletje gaan rollen. Ik mocht starten met mijn MVK-opleiding en gelijk starten bij één van de opdrachtgevers van All Prevent.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Ja dat is heel wisselend, normaal begin ik de dag met het bekijken van wat er op de planning staat. En van daaruit ga ik die dag invullen. Uiteindelijk heb ik geen vast schema en zijn de invullingen per dag heel verschillend. Er moet bijvoorbeeld wel tijdig gewerkt worden aan de administratie voor onder andere de maandrapportages. Maar er zijn op het moment heel veel lastige vraagstukken bij de klant in combinatie met lange projecten. Tijdens de voorbereiding komen al heel veel vraagstukken naar boven. Dus het is voor mij heel lastig om een gemiddelde werkdag te beschrijven. Het werk is heel afwisselend en mijn agenda is bomvol, de vraagstukken kosten tijd, maar juist die uitdagingen maken het werk heel erg leuk!  

Het werk is heel afwisselend en mijn agenda is bomvol en de vraagstukken kosten tijd, maar juist die uitdagingen maken het werk heel erg leuk!
Rob Kerpel

Wat maakt het werk leuk?

Het afwisselende, het is nu lastig zeggen omdat ik continu voor Mourik loop en altijd op een vaste locatie zit. Toen ik net begon bij All Prevent mocht ik diverse opdrachten en projecten uitproberen en ging ik van het ene bedrijf naar het andere. Hierdoor krijg je een goed beeld van de verschillende bedrijfstakken. Nu is er nog steeds veel afwisseling, maar dan op een andere manier. We hebben ook klanten waar we bijvoorbeeld bouwinspecties doen, dat is een hele andere tak. Maar wel ontzettend leuk om te doen, de afwisseling maakt het gewoon heel erg leuk. Het is per persoon afhankelijk wat je wilt. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de langere projecten en waar je ook zit, je moet er zelf wat van gaan maken.

Hoe zou je de teamdynamiek in All Prevent omschrijven?

Als ik met collega´s samenwerk is de teamdynamiek prima. Op dit moment kan ik er weinig van zeggen, aangezien ik bij een klant op locatie zit en je als collega’s elkaar niet zo vaak zie. Iedereen heeft zijn eigen specialisme. Mochten we iemands specialisme nodig hebben met een project dan kunnen we elkaar altijd opzoeken en hebben we heel fijn contact met elkaar. Met sommige collega´s heb ik regelmatig telefonisch contact.

Heb je nog plannen voor de toekomst bij All Prevent?

Zeker, ik heb plannen. Ik heb goed contact met Ruud Vermunt hierover. Ik heb bijvoorbeeld overwogen mijn HVK-papieren te halen. Maar voor mij is het nu eerst uitzoeken of ik dat wel wil doen en of het werk ook geschikt is voor mij. Het aspect van probleemoplossend werken, zoals bij MVK, spreekt me erg aan. Als HVK ga je meer richting het managementniveau binnen een organisatie. Het is dus nog even afwegen. Ik kijk bijvoorbeeld ook naar het behalen van papieren voor middelbaar milieukundige. Hier is een cursus van 7/8 maanden voor nodig, ik vind het belangrijk om goed te overwegen voordat je aan zo'n uitgebreide cursus begint. Maar de mogelijkheden om deze cursussen te doen heb je allemaal bij All Prevent.

Waarom werken bij All Prevent?

Dat is eigenlijk een heel lang verhaal. Ik heb al veel ervaringen opgedaan met All Prevent. Wat me vooral aanspreekt, is het sociale aspect, de zorg voor de medewerkers. Vanuit All Prevent wordt er ontzettend veel gedaan om het iemand echt naar de zin te maken en de zin te houden. Natuurlijk moet je realistisch zijn en je werk doen, maar als je aangeeft dat je het ergens niet naar je zin hebt, wordt daar zeer respectvol mee omgegaan. Alle gemaakte afspraken worden nagekomen. Ik zit meer dan goed bij All Prevent en kijk heel positief naar de toekomst!

Wordt jij ook een collega?

Bekijk onze vacatures en wie weet wordt jij wel de nieuwe collega van Rob Kerpel!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op