Ontmoet onze collega's: Jan

28 september 2022

Jan Hooiveld is sinds 1 januari 2012 in dienst bij All Prevent. Hij werkt als veiligheidskundige en accountmanager voornamelijk in de regio Noordoost Nederland.

Op 17-jarige leeftijd begon Jan zijn carrière in het politievak, waarna hij is overgestapt naar de ING-groep. Hier heeft hij 27 jaar gewerkt als allround financieel adviseur in de buitendienst. Gedurende deze periode was hij ook parttime werkzaam voor de KNVB Betaald Voetbal, als auditor veiligheidszaken en wedstrijdorganisatie. Bij zijn vertrek bij de ING kwam hij op 54-jarige leeftijd voor de vraag te staan: hoe nu verder?

‘Een logische keuze leek mij toen “iets met veiligheid” te gaan doen. Ik kreeg vanuit de ING de mogelijkheid om een opleiding/cursus te volgen voor het vervolgen van mijn carrière en ben toen de opleiding MVK gaan doen. Nadat ik die opleiding had afgerond werd ik benaderd door Erwin Weststrate, de toenmalige directeur/eigenaar van All Prevent.’ Verteld Jan.

Het is een uitdaging om dagelijks bij te dragen aan het veiliger maken van het werk.

Bij hun eerste gesprek was er meteen een klik en op 1 januari 2012 is Jan begonnen bij All Prevent. Achteraf bleek dat een commerciële functie in de financiële wereld iets totaal anders is dan een commerciële functie in de Arbo-veiligheid. Hierdoor is besloten dat Jan eerst praktijkervaring als MVK’er op ging doen.

‘Mijn eerste project als praktiserend MVK’er was op de Maasvlakte bij bouw van de Coal Fired Power Plant van GDF SUEZ – Electrabel. Vervolgens heb ik bijna drie jaar als veiligheidskundige gewerkt bij de bouw van de RWG-containerterminal op de Maasvlakte II. Na nog enkele jaren praktijkervaring te hebben opgedaan ben ik weer teruggekeerd in mijn functie van accountmanager en die functie combineer ik nu afwisselend met praktijkopdrachten.’

Jan verteld dat zowel in zijn functie als accountmanager als die van veiligheidskundige de wens van de klant centraal staat. Hij voelt zich zeer betrokken bij de opdrachtgevers, waardoor hij vaak wordt teruggevraagd. Ook geeft Jan aan dat ondanks zijn leeftijd, hij nog altijd iedere dag geniet  van zijn werk en ’s morgens dan ook vol enthousiasme fluitend naar zijn werk gaat.

Als laatst verteld Jan nog dat hij andere mensen die op een kruispunt staan in hun carrière wil attenderen op de mogelijkheden die er liggen in de arbeidsomstandigheden en veiligheid.

Wil jij Jan zijn collega worden en ook ’s ochtends fluitend naar je werk gaan? Bekijk dan de openstaande vacatures op onze website!

Word een collega!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op