Middelbare Milieukunde modulair - MMK in losse modules

De MMK opleiding is modulair te volgen. Dit houdt in dat de opleiding opgedeeld is in losse modules die onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Dit biedt de mogelijkheid om een inhoudelijke module te kiezen op basis van de eigen professionaliseringsbehoefte of ontwikkelingen in de eigen praktijk. Zo kun je je als MVK’er specialiseren in één (of meerdere)  belangrijke milieu onderwerpen.

Voorafgaand aan elke module ontvangt de deelnemer een overzicht met moduledoelen, inhoud van de bijeenkomsten, literatuuroverzicht en beschrijving van de moduletoets waarmee de module afgerond kan worden.

Voor wie?

De MMK in losse modules is bedoeld voor MVK'ers die betrokken zijn bij het beheersen van milieurisico's en zich willen specialiseren in de implementatie en handhaving van milieuvoorschriften en voor personen die flexibel willen studeren.

Welke route dien je te volgen?

De keuze om modules te volgen is vrij. Je kunt kiezen uit modules die passen bij de eigen leervragen en ontwikkeling. Het is aan jezelf of je uiteindelijk opgaat voor het gecertificeerde MMK-diploma, waarbij je minimaal de vijf modules uit het geregistreerde aanbod gevolgd en afgerond dient te hebben. Voor elk positief afgeronde module ontvang je een deelcertificaat.

Module indeling

Module 1: Wetgeving en handhaving (4 lesdagen)

Module 2: Bodem (3 lesdagen)

Module 3: Gevaarlijke stoffen (3 lesdagen)

Module 4: Afval, water, lucht en verruimde reikwijdte (4 lesdagen)

Module 5: Auditing en beleid (3 lesdagen)

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op