HVK opleiding - Hogere Veiligheidskunde in modules

De HVK opleiding is modulair te volgen. Dit houdt in dat de opleiding opgedeeld is in losse modules die onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Dit biedt de mogelijkheid om een inhoudelijke module te kiezen op basis van de eigen professionaliseringsbehoefte of ontwikkelingen in de eigen praktijk. Voorafgaand aan elke module ontvangt de deelnemer een overzicht met moduledoelen, inhoud van de bijeenkomsten, literatuuroverzicht en beschrijving van de moduletoets waarmee de module afgerond kan worden.

Welke route dien je te volgen?

De keuze om modules te volgen is vrij. Je kunt kiezen uit modules die passen bij de eigen leervragen en ontwikkeling. Het is aan jezelf of je uiteindelijk opgaat voor het gecertificeerde HVK-diploma, waarbij je minimaal de vijf modules en examenonderdelen uit het geregistreerde aanbod afgerond dient te hebben. Alle modules worden, gelijk met de reguliere groepen, in 12-14 maanden aangeboden. Binnen dit tijdsbestek kan de opleiding gevolgd worden, maar mag maximaal gespreid worden over 54 maanden. Voor elk positief afgeronde module ontvang je een deelcertificaat.

Module indeling

Klik hieronder op een module naar keuze om de onderwerpen per module te bekijken.

Module 1: Prepare - Wetgeving en RI&E (7 lesdagen)

Module 2: Plan - RI&E (verdieping) Plan van Aanpak (8 lesdagen)

Module 3: Do - Gevarenthema’s (8 lesdagen)

Module 4: Check - Gezondheidsthema’s (9 lesdagen)

Module 5: Act - Risicomanagement (5 lesdagen)

Subsidiemogelijkheden

Door verschillende subsidies en belastingvoordelen wordt de combinatie van leren en werken aantrekkelijker voor werkgevers, werknemers en particulieren. Meer weten over subsidies? Lees verder

Informatie over de opleiding

De totale doorlooptijd van de modulaire opleiding is minimaal 14 maanden -  maximaal 54 maanden. De lesdagen vinden in Den Bosch plaats op woensdagen, in Dordrecht op donderdagen en eens in de 4 weken op een zaterdag. Lesdagen zijn van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op