Preventiemedewerker

PM

Krijg jij een aanstelling als preventiemedewerker en wil je weten hoe je deze functie naar behoren kunt uitvoeren? Dan past de ééndaagse cursus preventiemedewerker precies bij jou!

Prijs
Op aanvraag

Wat kan ik na deze opleiding?

Deze opleiding is afkomstig van Apply, klik hier om naar de website te gaan

Als preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan jezelf en je collega’s. Tijdens de cursus leer je de basis van arbeidsveiligheid. Je leert hoe je betrokken kunt zijn bij het opstellen van de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) en hoe je de relevante Arbo wet- en regelgeving kunt toepassen.

Voor wie is de opleiding interessant?

De cursus preventiemedewerker is uitermate geschikt voor de (aankomende) preventiemedewerker(s) die verantwoordelijk is of wordt voor Arbo- en preventietaken binnen de organisatie.

Voor personen die meer geïnteresseerd zijn in veiligheidskunde op operationeel, beleids- of strategisch niveau bieden wij de opleiding OVK, MVK of HVK aan. 

Inhoud

 • Na afloop beheerst de cursist de volgende onderdelen:

  • Kennis van de relevante Arbo wet- en regelgeving

  • Kennis van de taak, plaats en rol van de preventiemedewerker

  • Preventiemedewerker in relatie tot andere deskundigen

  • Rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie

  • De RI&E als centraal document

  • Arbeidsomstandighedenzorg en aansprakelijkheid

Ééndaagse cursus

De cursus preventiemedewerker duurt één dag, van 9:00 tot 17:00 uur en wordt fysiek verzorgd  op onze opleidingslocaties of online in ons digitale klaslokaal. Er wordt geen examen afgenomen, er wordt wel een certificaat van deelname afgegeven.

Kosten

Het cursustarief bedraagt € 295,00 per persoon exclusief btw. Deze prijs is een all-in tarief. Inbegrepen zijn de kosten voor de les, lesmateriaal, certificaat en catering.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op