Hogere Veiligheidskunde

HVK

Na afronding van de HVK-opleiding ben je bekwaam om op strategisch beleidsniveau te acteren op het gebied van veiligheid. Je leert het strategisch plan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen.

Prijs
Op aanvraag
Duur
± 14 maanden (38 lesdagen)

Deze opleiding is afkomstig van Apply, klik hier om naar de website te gaan

HVK opleiding - Hogere Veiligheidskunde

Heb jij een passie voor veiligheid op de werkvloer? Wil jij die passie op strategisch niveau uitdragen en echt het verschil maken? Dan is de HVK-opleiding van Apply Opleidingen en Advies de HVK opleiding die jij zoekt!

Wat kan ik na deze opleiding?

Na afronding van de HVK-opleiding ben je bekwaam om binnen jouw bedrijf op strategisch beleidsniveau te acteren op het gebied van veiligheid. Je bent in staat om het strategisch plan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen. Daarnaast word je adviseur van de directie en/of opdrachtgever over de veiligheidsaspecten binnen de organisatie.

Veiligheid is voortdurende verbetering

De HVK-opleiding is opgebouwd volgens de PDCA-cyclus, ookwel Deming-cirkel. In dit model is deze voortdurende verbetering vertaald in vier fasen; Plan, Do, Check & Act. Apply heeft hier de stap Prepare aan toegevoegd. Door deze structuur wordt de lesstof op een logische volgorde aangeboden. Deze vijf stappen zijn gericht op het theoretisch kader, plannen, organiseren, bewaken en borgen van veiligheid en zijn vertaald in 5 modules:

Module 1: Prepare - Wetgeving en RI&E

Module 2: Plan - RI&E (verdieping) Plan van Aanpak

Module 3: Do - Gevarenthema’s

Module 4: Check - Gezondheidsthema’s

Module 5: Act - Risicomanagement

Modulair volgen HVK

De opleiding is ook modulair te volgen. Dit houdt in dat de opleiding opgedeeld is in losse modules die onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Dit biedt de mogelijkheid om een inhoudelijke module te kiezen op basis van de eigen professionaliseringsbehoefte of ontwikkelingen in de eigen praktijk. 

Praktijkdagen

Theorie en praktijk staan naar onze mening niet los van elkaar. Om de kloof tussen theorie en praktijk zo klein mogelijk te maken richt Apply gedurende het curriculum een aantal praktijkdagen in.

Toelatingseisen

Om de opleiding te kunnen volgen moet je voldoen aan de volgende instroomeisen:

  • MVK-opleiding (Hobéon SKO-goedgekeurd) of;

  • Hbo-denk- en werkniveau

  • Plus minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Indien je hier niet aan voldoet vindt een intakegesprek plaats waarbij in wordt beoordeeld of een realistische instroom mogelijk is.

Waarom Apply?

Je kiest voor Apply Opleidingen omdat wij de meest praktijkgerichte en persoonlijke opleider zijn. Je krijgt les van docenten met ruime praktijkervaring, gaat op bedrijfsbezoek, integreert je dagelijkse praktijk middels opdrachten in je studie en je kunt de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toepassen in de praktijk!

Informatie over de opleiding

De totale doorlooptijd van het cursorische gedeelte is ± 14 maanden. De lesdagen vinden in Den Bosch plaats op woensdagen, in Dordrecht op donderdagen en eens in de 4 weken op een zaterdag. Lesdagen zijn van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Subsidiemogelijkheden

Door verschillende subsidies en belastingvoordelen wordt de combinatie van leren en werken aantrekkelijker voor werkgevers, werknemers en particulieren.

Duur: ± 14 maanden (38 lesdagen)

Locatie:

  • Dordrecht

  • Den Bosch

  • Incompany

Examencode: Hobéon SKO

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op