Ontmoet onze collega's: Danny de Jong

6 februari 2023

Vandaag willen we jullie kennis laten maken met onze collega Danny de Jong. Danny is al sinds 2005 middelbaar veiligheidskundige bij All Prevent.

Hij kwam bij All Prevent terecht door Harry de Jong. Door een reorganisatie verloor hij zijn baan bij een producent van kunststof kozijnen en gevels. Hierdoor kwam hij in een re-integratietraject terecht wat hem de mogelijkheid bood een MVK-opleiding te volgen.

Arbeidsveiligheid heeft mij altijd al geรฏnteresseerd, toen ik de kans kreeg heb ik ook geen moment getwijfeld.
Danny de Jong

Het werkveld een stukje veiliger maken en vooral bij de medewerkers een stukje veiligheidsbewustzijn opwekken, is een uitdaging die bij Danny nooit gaat vervelen. Danny vertelt dat je werk als middelbaar veiligheidskundige erg divers is, maar het komt erop neer dat je continue controleert of gemaakte afspraken op het gebied van arbeidsveiligheid worden nagekomen. Dragen de medewerkers hun persoonlijke beschermingsmiddelen, wordt het werk uitgevoerd zoals afgesproken, zijd de arbeidsmiddelen gekeurd en in goede staat? Ga zo maar door. Daarnaast breng je advies uit over hoe zaken anders of beter geregeld kunnen worden.

Danny beschrijft hoe een typische werkdag er voor hem uitziet:

โ€œDe werkdag begint om 6.45 en de eerste activiteit is het uitgeven van de werkvergunningen voor die dag. Dan volgt het gesprek met de uitvoerders over welke extra of nieuwe werkzaamheden die dag gaan plaatsvinden en waar. Vervolgens wordt dan de eerste controle ronde gelopen. (Dat kost veel tijd omdat het vloeroppervlak 69.000 m2 is). Bij het signaleren van misstanden  wordt hier meteen actie op ondernomen richting de uitvoerende/ verantwoordelijke partij, daarna wordt de uitvoering hiervan op de hoogte gesteld en wordt besproken hoe we dit soort situaties, het liefst vooraf, kunnen tackelen en daarnaast doe ik het nodige papierwerk. De werkdag eindigt dan normaal gesproken om 15.30.โ€

De meeste energie krijgt Danny van de complexiteit die het werk met zich mee kan brengen, hoe meer uitdagingen hoe beter Danny functioneert!

Wil jij ook een collega van Danny worden? Wij hebben nog een aantal vacatures open staan voor middelbaar veiligheidskundigen. Neem eens een kijkje op onze vacature pagina.
 

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op