Ontmoet onze collega's: Bert Jonkers

24 april 2023

“Stuur je CV eens op.” Dat is wat voormalig directeur Erwin Weststrate zei tegen Bert Jonkers. “Ik heb misschien wel wat.”

Zo kwam Bert in 2011 via een bijeenkomst van Apply terecht bij All Prevent . Bert is per toeval in aanraking gekomen met het vak. Hij zocht eens wat nou precies de inhoud was van het werk en dacht: Dat lijkt me wel wat!

Momenteel werkt Bert als HSE coördinator midden bij het Project VeenIX aan de A9 Badhoevedorp. Hier wordt gewerkt aan het verbreden van de snelweg en het vernieuwen van systemen, zodat deze toekomstvast blijft

Het vak veiligheidskundige is een bijzonder vak
Bert Jonkers

Bert zijn werkdag begint met een ritje over het deelgebied midden, een groet in de keet en (uiteraard) een “bakkie koffie”. Daarna volgen eventuele vergaderingen en werkbesprekingen, een rondgang en dan gaat hij aan de bak!

Waar nodig stuurt hij in goed overleg de werkzaamheden bij. Bert kijkt mee in de voorbereidingsprocessen en adviseert hierover. Het leukst aan zijn werk vindt Bert de contacten in het werkveld. De rondgang en het praatjes maken met mensen en hierdoor samen tot oplossingen komen. Maar er vooral ook voor zorgen dat iedereen ’s avonds gewoon weer lekker naar huis kan.

Bert verteld:

“Het vak veiligheidskundige is een bijzonder vak. In mijn 11 jaar denk je iedere keer dat je alles wel gezien hebt, maar het blijft verrassen. Alle typen van funderingswerk is weer totaal iets nieuws. Je moet je ook blijven interesseren in het werk en vooral dat leuk vinden. Ik heb gewerkt in de olie & gas industrie, bij de bouw van energie centrales. Bij nieuwbouw van opslagtanks. Ook heb ik gewerkt in de infra en heb ik BHV trainingen verzorgd. Kortom: geen dag ’t zelfde…”

Bert heeft een bijlage geleverd aan de documentaire serie van Count & Cooper. Aflevering 1 gaat over het project VeenIX, waar Bert werkzaam is.

Word jij ook collega van Bert?

Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op