Nieuwe podcastserie over risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

27 januari 2021

Steunpunt RI&E is een podcastserie gestart over de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). In deze serie komen onderwerpen aan bod zoals ‘Wat is een RI&E?’ (aflevering 1), ‘De corona-maatregelen en de RI&E’ (aflevering 2) en ‘Hoe maak je een RI&E?’ (aflevering 3). Doel van de podcasts is om de bekendheid van de RI&E onder bedrijven, branches en experts te vergroten en hen praktische informatie en adviezen te geven om de RI&E in hun eigen organisatie te laten werken. 

De eerste drie afleveringen zijn inmiddels gepubliceerd op anchor.fm/steunpunt-rie en te beluisteren via alle gangbare podcast-kanalen.

Wat is een RI&E?

Elk bedrijf met personeel in dienst is wettelijk verplicht om een arbobeleid te hebben. De RI&E is hiervoor de basis. In de RI&E worden alle arbeidsrisico’s binnen de organisatie in kaart gebracht. Ook bevat het een plan van aanpak voor het beheersen van deze risico’s. Het doel van de RI&E is om gezondheidsklachten en ongevallen op de werkvloer te voorkomen. Dit is van belang voor het bedrijf en de medewerkers. Het leidt namelijk niet alleen tot minder ziekteverzuim, maar bevordert ook het werkplezier en de productiviteit.

Onze deskundigen zijn ervaren in het maken van de RI&E. De deskundigen van All Prevent zorgen ervoor dat uw RI&E wordt getoetst. Meer weten over de RI&E of zoekt u contact over het vormgeven hiervan? Neem dan vooral contact met ons op via deze link.

Bron: Arboportaal. (12-01-2021). Nieuwe podcastserie over risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). https://www.arboportaal.nl/actueel/nieuws/2021/01/14/nieuwe-podcastserie-over-risico-inventarisatie-en--evaluatie-rie

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op