Bewegen op het werk, 7 tips en tricks.

27 oktober 2020

1. Workouts

Denk hierbij bijvoorbeeld aan af en toe wat stretch oefeningen. Ook zijn er speciale bureau/stoelfietsen, om achter je bureau te kunnen bewegen.

2. Micropauzes

Het is belangrijk om af en toe op te staan, in beweging te komen en weg te kijken van je beeldscherm: een micropauze nemen dus. Dit kan door elk halfuur even twee minuten op te staan en drinken te gaan halen. Het is belangrijk om veel water te drinken, voor het afvoeren van afvalstoffen.

3. Beweging

Een andere manier om in beweging te blijven op kantoor is de trap nemen in plaats van de lift. Dit kan je niet alleen op kantoor doen, loop ook thuis vaker de trap op en af in je pauzes. Het is een makkelijke manier om in beweging te blijven, ook tijdens het thuiswerken.

4. Telefoneren

Heb je een belangrijk telefoontje, sta dan op en loop rond in plaats van stil te blijven zitten. Nu we met zijn alle thuiszitten is het ook mogelijk om lopend te vergaderen. Neem je telefoon mee en maak een kleine wandeling.  

5. Vervoer

Ga, zo mogelijk, op de fiets of te voet naar werk. Heb je deze mogelijkheid niet? Neem dan in de pauze even de tijd om een rondje buiten te gaan lopen. 

6. Apps

Beschik je zelf niet over de discipline om in beweging te komen op kantoor? Laat het dan voor je doen. Er bestaan een hoop apps waarmee je routine in kan stellen. je krijgt dan een melding wanneer het even tijd is om een minuutje te bewegen en een mini workout te doen. 

7. Zitten

Wissel zitten op een bureaustoel eens af met het zitten op een bal, deskbike of balanskruk. Wissel ook zittend werken af met staand werken.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op